More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Mitől lesz rumlis az irodai asztal?

2016. március 11.

Előző cikkünkben leírtuk, hogy milyen eszközökre és kellékekre van szükség egy (otthoni) irodában. Voltak köztük olyan elemek, amik kifejezetten a rendet szolgálják, de akkor mitől lesz még így is rumli az asztalon? Hiszen a legtöbb vállalkozó nem is ott dolgozik sokat!? Vajon zavaró, ha rendetlenség van az irodában? Mit nekünk kupi - egy zseni átlát a káoszon!

Hogyan alakulhat ki a legkisebb otthoni irodában is káosz?

A káosz nem egyik pillanatról a másikra kerül oda, az szépen "lassan" kialakul… Pontosan azáltal, hogy nem használjuk a rendszerező kellékeket. Ha mindent egyből a helyére tennénk és nem használnánk köztes megoldásokat (Post-it a monitoron határidőnaptár helyett, elintézendő papírok az asztalon - irattartó tálca helyett), akkor az íróasztalunk sem úgy nézne ki, mint ahol bomba robbant.

1. Behozzuk a postát, ledobjuk az asztalra a céges leveleket. Nem bontjuk ki őket, mert most éppen nem érünk rá. Inkább készítünk egy kávét, mert ez nagy munka lesz, fel kell rá készülni alaposan.

2. Leülünk a kávéval az asztalhoz és elkezdjük kibontani a leveleket. Közben jelez a telefonunk, hogy le fog merülni, ezért kimegyünk a töltőért is. Nehogy már a levelek kibontása miatt lemaradjunk egy fontos bejegyzésről!

3. Bedugjuk a telefontöltőt az elosztóba. Messze van. Addig igazítjuk az elosztót, míg az asztal közelébe nem kerül. Így már jó. Lehet kávézni. Ja nem, leveleket bontani. Kellene egy kés, egyszerűbb lenne. De ha már úgyis a konyhába tartunk, hozunk egy kis nasit a kávéhoz.

4. Kis tányéron keksz is van a kávé mellé. Na így már lehet dolgozni, és még élvezhető is. Szerencsére a színes kiemelő kéznél van, gyorsan kihúzzuk a fizetési határidőket, hogy szúrja a szemünket, nehogy kicsússzunk a határidőből.

5. Közben valaki hív, fontos adatokat kér – gyorsan leírjuk egy citromsárga Post-itre. Felragasztjuk a monitor jobb sarkába – már csak ott van szabad hely. Gyorsan végigfutjuk szemünkkel a többit is… ajjaj valakivel fél óra múlva kellene találkozni!!!

Gyorsan felugrunk, készülődünk – a találkozó a legfontosabb. Majd elpakoljuk valamikor az asztalon heverő borítékokat, számlákat, szerződéseket, az üres kávés poharat és kekszes tányért.

Vagy!!!!

Bedobjuk az asztalon heverő papírokat egy irattartó tálcába, leszedjük a Post-iteket és berakjuk őket a határidősünkbe a holnapi napra, és „ha már úgy is arrafelé megyünk”, kivisszük a konyhába a mosatlant.

Vajon mire lesz jobb hazaérni a tárgyalás után? Egy rumlis íróasztal látványára, vagy egy rendezett munkalapéra? Azt a halom kibontatlan levelet így is úgy is látjuk, ha az irattálcát az asztalon helyeztük el. Sose használjuk a fiókot olvasatlan iratok tárolására, mert akkor rá is írhatjuk a borító lapra: SÜLLYESZTŐ! Egy vállalkozónak rengeteg teendője van, és amely papírmunka nem szúrja a szemét, azzal nem fog törődni, szóval az elintézendő iratok mindig maradjanak kéz-közelben.

De kit zavar a rendetlenség? Sokan azt állítják a rendezett munkaasztal nem vall nagy teherbírású munkaerőre. Mások azt mondják, amilyen az asztala, olyan a munkája. Egy biztos: akinek sok munkája van, kevés ideje marad a pakolászásra. Azonban gyakori szortírozással és a megfelelő kellékek használatával még a legleterheltebb vállalkozó is képes rendszert kialakítani az irodájában.

Holnapra elkészítek egy „Otthoni iroda rendben tartása” pipálós listát, melyen havonta érdemes végigmenni, hogy irodánk egy váratlan vendég előtt is vállalható legyen!
Vissza a hír listához